BOYUMDAN BÜYÜK İŞLER'DE FİNAL

"BOYUMDAN BÜYÜK İŞLER'DE FİNAL:

Bursa, İzmir, İstanbul, Hatay, Diyarbakır, Tekirdağ, Erzurum, Çorum gibi farklı illerden 11 okul 32 öğretmen, onlarca yazar ve binlerce öğrenci ile yaklaşık 5 ay boyunca yürüttüğümüz eTwinning "BOYUMDAN BÜYÜK İŞLER" Projemiz büyük bir başarı ile final yaptı.

06.08.2021 7718

"BOYUMDAN BÜYÜK İŞLER'DE FİNAL:

Okulumuzdan 20 öğretmen ile başlattığımız projemize farklı illerden onlarca okul başvurdu. Projenin yürütüldüğü bütün illerde büyük ilgi uyandıran çalışmalar yapıldı.

Aytül AKAL, Sevim AK, Süleyman BULUT, Melek Özlem SEZER, Koray Avcı ÇAKMAN, Aslı TOHUMCU gibi Türkiye'nin ünlü çocuk edebiyatı yazarları ile 36 adet online söyleşi düzenlendi.

Her söyleşi için afiş hazırlandı. Her söyleşiyi farklı illerden proje paydaşlarımız içinden seçilen moderatörlerimiz tarafından profesyonelce yapıldı.

Söyleşilerin tamamında yazarların kitapları ile ilgili etkinlik yapıldı.

Canva ile kitap kapağı, Padlet ile beyin fırtınası, Wordart ile kelime bulutu, e-kitap portalları ile elektronik kitaplar oluşturuldu. Pinnacle Studia ve Canva Video ile kitapların canlandırmaları yapıldı.

Okunan bütün kitaplar öğrenci ve velilerimiz tarafından listelere işlendi.

Ortalama bir sınıfın okuduğu kitap sayısı 3-4 bin civarında olduğu tespit edildi.

Tüm veriler Twinsapce portalına işlendi.

Twinsapace portalında 65 ana sayfa ayrıldı. Öğrenci fotoları ve izinler, söyleşiler, e-güvenliğe dikkat edilerek sisteme işlendi.

Her ay paydaş öğretmenler ile değerlendirme toplantıları yapıldı.

Instagram sayfamız proje süresince sürekli güncellendi.

Proje başında, ortasında ve sonunda veli, öğrenci ve öğretmen anketleri yapıldı. Öğrenci, veli ve öğretmenlerimizden proje başarısı %97 olarak değerlendirildi. Okuma alışkanlığının edinmesi noktasında proje başarısı %95 gibi çok yüksek bir değere ulaştı.

Sadece okulumuzdan 12 000 bin civarında kitap bağışlanıp Türkiye genelinde özellikle köy okullarına gönderildi.

Okulların tamamı aranarak ihtiyaç duyulan kitap sayıları belirlendi.

İlimiz Bursa'nın Harmancık ilçesindeki köy okullarına 10 kolilik kitap bağışında bulunuldu.

Okul kütüphanemiz yeni kitaplarla güncellendi.

06-08-202106-08-2021

PROJE SONUNDA KÜTÜPHANELERİNİ YENİLEDİĞİMİZ OKULLAR:

Amasya Suluova Zübeyde Hanım İlkokulu, Hatay Defne Özengili İlkokulu, Hatay Antakya Narlıca İlkokulu, Hatay Antakya Tahtaköprü İlkokulu, Hatay Antakya Suvatlı Sefa Atakaş İlkokulu, Gaziantep Şehitkamil Bağbaşı Hacılar Mezrası İlkokulu, Gaziantep Çamurlu BS İlkokulu, Gaziantep Seymenli İlkokulu, Gaziantep Köraliler BS İlkokulu, Gaziantep Batallı İlkokulu, Kars Halitpaşa İlkokulu, Mersin Erdemli Çerçili İlkokulu, Mersin Erdemli İlemin İlkokulu, Gaziantep Çamurlu BS İlkokulu ve Bursa Harmancık İlçemizdeki ilkokullar

Projede emeği geçen, canla başla/geceli gündüzlü çalışan tüm öğretmen arkadaşlarımıza, okul idaremize, yazarlarımıza, veli ve sevgili öğrencilerimize çok teşekkür ederiz.

06-08-202106-08-202106-08-202106-08-202106-08-202106-08-202106-08-202106-08-202106-08-202106-08-202106-08-2021