"Bedenim Bana Ait" Temalı İstismardan Korunma Farkındalık Eğitimlerimiz

12.02.2024 118

Rehberlik Servisimiz tarafından "Bedenim Bana Ait" temalı İstismardan Korunma Farkındalık Eğitimleri verilmeye başlandı. İlk olarak, öğrencilerimize yönelik bilinçlendirme çalışmaları yapıldı. Bu doğrultuda, Bedenimizin Nasıl Korunabileceği, Güvenlik Kurallarımız, Kişisel Alanımız, Özel Bölgelerimiz, İyi Dokunma-Kötü Dokunma, İyi Sır-Kötü Sır ve Güvendiğimiz Kişiler gibi pek çok konu hakkında eğitimler verildi. Öğrencilerimizin farkındalık seviyelerini arttırmak ve mevcut bilgilerini pekiştirmelerini sağlamak için sınıf etkinliği şeklinde yapılan eğitimlerimizde hayır diyebilme ve çığlık atabilme gibi uygulamalara da yer verildi.

İhmal ve İstismarı Önleme konusunda velilerimize yönelik çalışmalar da yapılacak. Rehber Öğretmenlerimiz ilerleyen günlerde okul konferans salonumuzda veli bilgilendirme seminerleri düzenleyecek.

14-02-2024