Gazze'de Çocuk Olmak

İsrail'in Gazze'ye yönelik artan katliamı en çok da çocukları etkiliyor. Çocuklar günlerdir bomba ve silah sesleriyle uyanıyor. Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Bildirgesi'nde "çocuk her durumda korunma ve yardımdan ilk yararlanacaklar arasındadır" diyordu. Ama Gazzeli çocuklar İsrail'in katliamından korunamıyor. Hayatta kalanlar, açlıkla ya da barınma sorunu ile baş başa kalıyor. Bazen bir yol kenarında, el yordamıyla yapılan taştan ocaklarda yemek yiyorlar. Bazen de tüm hayatlarını geride bırakıp yurtlarından göç etmek zorunda kalıyorlar. Gazzeli çocuklar onlar, her çocuk gibi. Sadece bir sayıdan ibaret olmadıklarını her haykırışlarında dünyaya duyurmaya çalışıyorlar. Küçücük kalplerine sığmayan derin acıyla; yaşadıklarına seyirci kalan, kulaklarını tıkayanlara cesaretleriyle ders veriyorlar. Gazzeli çocukların dramını yüreklerinde hisseden okulumuz öğrecileri Gazze'de Çocuk Olmak isimli bir etkinliğe imza atıp, daha adil yarınların bizi beklediğini hissetmemize vesile oldular. Etkinliğin hazırlanmasında emeği geçen sevgili öğrencilerimize teşekkür ediyoruz. Gazzeli yaşıtlarının hakettikleri dünyanın bir an önce tesis edilmesini umuyoruz, istiyoruz ve bunu başaracağız.

22.12.2023 93

22-12-202322-12-202322-12-202322-12-202322-12-202322-12-2023